Google analytics is onmisbaar

Kennis is macht. Wat voor informatie haal je er uit?

09 juli 2016

Voor onze klanten houden wij de webstatistieken bij via Google Analytics. Om de website te optimaliseren is het meten en interpreteren van deze webstatistieken enorm belangrijk. Op deze manier krijgen we een beter inzicht in het gedrag van de bezoeker en kunnen we vervolgens de website verbeteren. Zo blijven bezoekers van de website niet slechts bezoekers maar worden ze ook daadwerkelijk klant.

Wat kunnen we er uit aflezen?

  • Waar komt de bezoeker vandaan?
  • Welke zoektermen heeft de bezoeker gebruikt?
  • Bezoekt hij via een PC of via zijn smartphone?
  • Welke pagina’s bezoekt hij en hoe lang?

Door bovenstaande gegevens goed te analyseren kom je er achter welke pagina’s goed werken en via welke pagina’s de bezoeker de website verlaat. Hieruit halen wij kansen om het zoekgedrag van de bezoeker positief te beïnvloeden.

Meten en bijsturen
Iedere website heeft een bepaald doel. Soms is het simpelweg informatie aanbieden en de mogelijkheid tot het opnemen van contact terwijl het bij andere websites (webshops) draait om het direct bestellen van een product. Doordat wij regelmatig een rapport opstellen zien we in één oogopslag hoe de website presteert en evolueert. Zo weten wij op den duur bijvoorbeeld dat sommige zoekwoorden of campagnes beter scoren dan andere en kunnen we ons focussen op de zaken die aandacht nodig hebben.

Deel dit bericht

Archief

maart 03, 2017 7 manieren om te adverteren
augustus 17, 2016 De nieuwtjes van WordPress 4.6
juli 09, 2016 Google analytics is onmisbaar
Top