Hoe adverteer ik op facebook?

7 manieren om te adverteren

Waarom de nieuwe versie van Wordpress goed voor u is.

03 maart 2017

Vaak wordt gedacht dat Facebook advertising enkel handig is om meer likes op uw pagina te krijgen, maar het gaat natuurlijk veel verder dan dat. Hieronder vindt u 7 manieren waarop u kunt genieten van de handige functies van Facebook advertising.

1. Uw Facebook-pagina promoten
Als u mensen wilt laten weten dat u een facebook pagina heeft waar u regelmatig nieuws op zet, dan is het aan te raden om uw pagina te promoten. Dat kan ook van pas komen wanneer u net een Facebook-pagina hebt aangemaakt en u uw doelgroep daarvan op de hoogte wilt brengen. Deze advertentievorm heeft een prominente ‘Vind pagina leuk’-knop.

2. Uw bericht ‘boosten’
Heeft u een belangrijk bericht? Wilt u dat al uw volgers uw bericht gezien hebben? Kies er dan voor om dit bericht te boosten. Deze advertentievorm zorgt ervoor dat Facebook het bericht aan meer mensen laat zien. Kies bij voorkeur een bericht dat op zichzelf al goed scoorde, dan is de kans groot dat een grotere groep het ook zal kunnen waarderen.

3. Mensen in de buurt bereiken
Facebook zet met deze functie in op het bereiken van mensen uit een specifieke regio. Heel handig voor lokale ondernemers die alleen in een bepaald gebied willen adverteren.

4. Doorsturen naar uw website
Facebook is een handig middel om mensen naar uw website door te sturen. U ‘lokt’ ze naar uw website door middel van een grappig of interessant bericht. Hierin laat u een korte inleiding zien, waardoor het verlangen groeit om meer te lezen. Door de ‘Lees meer’-knop die bij deze advertentievorm zit, worden mensen naar uw website doorgestuurd. Dit is positief voor de zoekresultaten in Google, aangezien u meer bezoekers trekt. Nog een voordeel is dat u kunt bijhouden hoeveel mensen doorgeklikt hebben. Het resultaat is dus meetbaar.

5. Uw evenement promoten
U kunt een evenement aanmaken en promoten. Met deze advertentievorm kunt u mensen uitnodigen om deel te nemen aan het evenement. Ontvangers kunnen dan aangeven of ze aanwezig zijn, twijfelen of niet komen. Zo kunt u een goede inschatting maken of uw evenement extra aandacht nodig heeft.

6. Uw video promoten
Bewegend beeld is een sterke manier van communicatie. Het valt op en het blijft langer boeien dan tekst. Net als elk ander bericht, kunt u ook uw video promoten. De inhoud van de video kan verschillende doeleinden hebben; naamsbekendheid creëren, een evenement promoten, een actie uitlokken, etc. Het voordeel van veelbekeken video’s is dat deze ook meewegen in het rangschikken van de zoekresultaten van Google.

7. Volgers verzamelen
Hoe meer volgers u heeft en hoe beter u ze kent, des te beter kunt u uw doelgroep aanspreken. Door mensen zich te laten inschijven voor uw nieuwsbrief geven zij hun emailadres die u kunt gebruiken om specifieke acties onder de aandacht te brengen. Deze advertentievorm heeft dan ook een ‘Schrijf je in’-knop, waardoor je doelgroep direct weet wat er van hen verwacht wordt.

Wat bereikt u met Facebook advertising

Het is belangrijk dat u de manier van adverteren kiest die het best past bij wat u wilt bereiken. Facebook heeft 3 grote doelstellingen gedefinieerd.

> Bekendheid creëren
Als het belangrijk is dat mensen weten dat u bestaat, dan kiest u voor deze doelstelling.

> Overweging
Dit is een andere manier om te zeggen dat de doelgroep even blijft stilstaan bij uw advertentie.

> Overhalen tot actie
Uw doelgroep moet iets doen: gegevens achterlaten, een afspraak maken, iets aankopen, …

Met dit artikel hebben we u 7 manieren voorgesteld om te adverteren op Facebook. Wilt u professionele hulp met het leren van adverteren op Facebook?

Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Archief

maart 03, 2017 7 manieren om te adverteren
augustus 17, 2016 De nieuwtjes van WordPress 4.6
juli 09, 2016 Google analytics is onmisbaar
Top