SEO & SEA

Scoor hoger in Google

  • Zoektermonderzoek
  • Goede content
  • Google optimalisatie
Google optimalisatie SEO en SEA - Search Engine Optimalisation

“De beste plaats om een lijk te verbergen is op pagina 2 van Google„

Google optimalisatie (SEO)

Google optimalisatie (ook wel SEO – search engine optimization genoemd) is de techniek om een website hoger te laten scoren bij zoekmachines. Zo bereikt u meer mensen die uw bedrijf nog niet kenden, maar wel op zoek zijn naar uw aanbod. Weet dat bij veel sites minstens de helft van de bezoekers via een zoekmachine binnenkomt. Weet ook dat bij de zoekresultaten vooral naar de eerste pagina in de zoekmachine wordt gekeken. Zonder optimalisatie verdrinkt uw website in de zoekmachines en wordt u niet gevonden. Google optimalisatie (SEO) gebeurt op drie fronten:

 

  • relevante, vaak aangepaste inhoud
  • technische optimalisatie van de code
  • veel en de juiste links naar je website

 

Google Analytics

Web analytics zijn onmisbaar op uw website. Hoe weet u anders of de doelstellingen van uw website behaald worden? Google Analytics is het meest gebruikte platform ter wereld voor de analyse van een website. De tool biedt uitgebreide mogelijkheden op vlak van datacollectie en rapportering. Met deze gegevens kunt u uw zoektermen verbeteren en bepaalde pagina’s op vindbaarheid optimaliseren.

 

Google advertising (SEA)

Naast de organische resultaten verschijnen in Google ook de zogenaamde gesponsorde koppelingen die u rechts en bovenaan ziet wanneer u een zoekterm intikt. Als u voor Search Engine Advertising (SEA) kiest, komt u daar ook tussen te staan. U kiest zelf de zoektermen en betaalt alleen als iemand op uw advertentie klikt en dus op uw website terechtkomt. SEA zorgt voor meer websitebezoekers via de advertenties. Bij SEA draait alles om doelgerichte campagnes. Met de juiste zoektermen en het juiste budget, bereikt u het juiste doelpubliek. Dankzij pakkend geschreven advertentieteksten gaat de doorklikratio de hoogte in. U stelt zelf het budget in en bepaalt exact hoeveel u per maand spendeert.

Bekijk de uitlegvideo van Google

 

Zoektermen

SEO is niet enkel een kwestie van meer bezoekers naar de website lokken. Bezoekers die niet op zoek zijn naar het bedrijf, zullen immers snel de website verlaten zonder een meerwaarde te betekenen. Daarom wordt er door middel van een vergaand zoektermonderzoek en sectoranalyse bepaald welke zoektermen nu juist interessant zijn voor de doelgroep. Dit op vlak van zowel zoekvolume als relevantie voor de aangeboden diensten of producten.

icoon USP

Zoektermen

Elke webpagina kan worden geoptimaliseerd op een zoekterm. Waar wilt u op gevonden worden? Wij zoeken uit waar de kansen liggen voor u.

icoon USP

Juiste voeding

Om een website levend en gezond te houden moet je hem voeden. Goede en nieuwe content is belangrijk voor de vindbaarheid op Google.

icoon USP

Up to date

Google rangschikt websites aan de hand van bepaalde voorwaarden. Deze veranderen steeds, dus is het belangrijk om up to date te blijven.

Top