Waarom Wordpress 4.6 goed voor u is

De nieuwtjes van WordPress 4.6

Waarom de nieuwe versie van Wordpress goed voor u is.

17 augustus 2016

Een nieuwe versie van WordPress is pas gelanceerd met een aantal usability verbeteringen. De belangrijkste aanpassingen zijn onder de motorkap gedaan, maar uiteraard zijn er ook een aantal visuele veranderingen.

1. Visuele veranderingen
1.1 Updates
Voor wie zelf de website beheert weet dat het updaten van plugins belangrijk is. Vanaf WordPress 4.6 blijf je op dezelfde pagina terwijl je je plugins bijwerkt, installeert en verwijdert. Wel zo handig.

1.2 Standaard lettertypen
Het WordPress dashboard maakt nu gebruik van de lettertypen die al op je apparaat geïnstalleerd zijn. Hierdoor laadt het dashboard sneller en voel je je meer thuis op welk apparaat je ook gebruikt.

1.3 Bewerkingen
Ongetwijfeld heb je ooit al een link gemaakt naar een niet bestaande webpagina. Vanaf nu worden links automatisch gecontroleerd om er zeker van te zijn dat je dat niet nog eens overkomt. Ook bewaart WordPress je inhoud in de browser terwijl je typt. Herstellen van bewaarde inhoud is hierdoor nog makkelijker.

2. Onder de motorkap
2.1 Resource Hints
Resource Hints helpen browsers met het kiezen van welke bronnen ze binnenhalen en voorbehandelen. Automatisch worden ze toegevoegd voor je stijlen en scripts om je website nog sneller te maken.

2.2 Robuuste HTTP ondersteuning
De HTTP API maakt nu gebruik van de Requests-bibliotheek, waarmee de standaard HTTP-ondersteuning verbetert en hoofdletterongevoelige headers worden toegevoegd, evenals parallelle HTTP-requests en support voor internationale domeinnamen.

2.3 Meta Registration API
De Meta Registration API is uitgebreid met support voor types, beschrijvingen en REST API zichtbaarheid.

2.4 On Demand vertalingen
WordPress zal de nieuwste taalpakketten voor je plugins en thema’s installeren en gebruiken zodra ze beschikbaar zijn in WordPress.org’s community van vertalers.

2.5 Updates voor JavaScript-bibliotheken
De volgende JavaScript-bibliotheken zijn inbegrepen:

  • Masonry 3.3.2
  • imagesLoaded 3.2.0
  • MediaElement.js 2.22.0
  • TinyMCE 4.4.1
  • Backbone.js 1.3.3

2.6 Customizer API’s voor instellingen-validatie en meldingen
Instellingen hebben nu een API voor het afdwingen van validatiebeperkingen. Ook ondersteunen customizer controls nu support-meldingen, die worden gebruikt om validatiefouten te tonen, in plaats van stilzwijgend de mist in te gaan.

Deel dit bericht

Archief

maart 03, 2017 7 manieren om te adverteren
augustus 17, 2016 De nieuwtjes van WordPress 4.6
juli 09, 2016 Google analytics is onmisbaar
Top